keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Oodi Lumoukselle

Maailma on täynnä kauniita kankaita, joita rehellisesti sanottuna olen hamstrannut vähän liiankin kanssa. Kaikkien aikojen suosikkikuosini on kuitenkin Ommellisen Lumous, jota olen tullut ostaneeksi (kröhöm) peräti 7 eri värissä... Kaikista ihanimmat värit on vielä ompelematta, koska niistä en raski tehdä mitään ennen kuin tiedän, että on aivan täydellinen kaava.

Aika monta vaatetta olen kuitenkin ihanasta Lumouksesta jo ommellut. En tiedä, iskeekö jossain kohtaa kuosiähky, ei vielä ole iskenyt. Lumous on siitäkin ihana kuosi, että sitä voi käyttää poikittain tai pitkittäin (kangas joustaa molempiin suuntiin) ja sillä saa kivasti vaatteisiin erilaista ilmettä. Tässä koostetta tähän mennessä ommelluista:


Ekat Lumoukseni ostin netin kangaskirppareilta, koska siinä vaiheessa, kun ihastuin kuosiin, se oli Ommelliselta loppuunmyyty. Onnistuin löytämään tätä lemppariväriäni tummanvihreää pienen palan, jota jemmailin kuin suurinta aarretta, kunnes sitä tuli lisää myyntiin ja ostinkin sitä tietysti heti vähän reilummin. Tästä jemmapalasta sain sopivasti t-paidan ommeltua äidilleni synttärilahjaksi. Kaavana tässä on Jujunan ilmaiskaava Dance koossa 32, mikä on mulle hartioista/pääntieltä vähän liian iso, mutta helposti muokattavissa, kun ottaa vaan keskeltä kaavasta vähän pois.Heleänvihreä Lumous ei alkuun kolahtanut ihan samalla tavalla, mutta ihastuin siihen, että sitä sai myös pienemmillä kukilla. Ostinkin sitä sitten 1,5m palan isoilla kukilla ja 1,5m palan pienillä kukilla, ja sain tehtyä sekä mulle että meidän tytöille viime vuoden keväällä ihanat samistelumekot. Tykätään näistä ihan hirveästi!


Jonkin verran vaati kikkailua, että sain palat riittämään kolmeen mekkoon, mutta onnistuin. Pienikukkaisessa Lumouksessa kukat menee kankaan molemmissa reunoissa, joten sen palan pistin kokonaan tyttöjen mekkojen helmoiksi ja isokukkaisesta sain oman mekon lisäksi tyttöjen mekkoihin yläosat. Tyttöjen mekkojen kaava on Mekkotehdas koulutytöille -kirjasta Merili-mekko ja mun mekko on PuuhakasPajan Sari/Paula koossa 32, joskin jotain muokkauksia tein. 


Harmaa Lumous on joustocollegea, vaikkakin niin ohutta, että menisi paksusta trikoosta. Tästä halusin ehdottomasti itselleni hupparimekon. Kesken ompelun meinasi tulla kriisi, kun mekontekele näytti miehen mielestä liian keski-ikäiseltä ja lapset tuomitsivat sen tylysti mummon yöpuvuksi. Mutta hupun lisääminen ja kuminauha helmassa muuttivat kyllä ilmettä tosi paljon, ja tästä tuli heittämällä ihan lempparivaate. Mukavan rento, mutta silti kaunis. Jujunan "ilmaisen ämpärin" eli Trendy Girl -kaavan pohjalta on muokkailtu, mutta tein tosiaan helmaosan erilailla kuin kaavassa. 


Tämän kesämekon esittelinkin jo viime postauksessa. Pohjavärinä on harmahtava beige ja kukat ihanan herkkiä murrettuja vaaleanpunaisia. Simppeli kesämekko (taskuilla tietysti) valmistui t-paidan pohjalta pidentämällä. Tää on ihana!


Nyt viimeisinä valmistui meidän tytöille taas mekot siniharmaasta pienikukkaisesta Lumouksesta. Kuviin en saanut väriä oikein vangittua, mutta pohja on siis tosi tumma harmaansininen. Miehen mummo kuoli maaliskuussa ja hautajaiset pidettiin silloin pahimpien koronarajoitusten aikaan vain ihan kaikkein lähimpien (eli lasten ja lastenlasten) kesken. Nyt kesällä pidettiin sitten uurnanlasku ja muistotilaisuus. Mulla oli mustat pitsimekot tytöille suunnitteilla, mutta kun oli sovittu, että tuohon uurnanlaskutilaisuuteen ei tarvitse pukeutua mustaan, niin päätin jättää ne tekemättä. Tyttöjen kaikki siistimmät vaatteet on kuitenkin niin riemunkirjavia, että halusin heille päälle jotain vähän hillitympää. 

Tätä kangasta olin ostanut 1,5m ja suunnitellut alun perin itselleni jotain. Nyt sain kikkailemalla siitä molemmille tytöille mekot, koot on suunnilleen 152cm ja 140cm. Mekkojen yläosa on topin kaavalla piirretty ja helma ihan vapaalla kädellä. Aika tiukille meni kankaan kanssa, mutta sain kuin sainkin siitä kaksi mekkoa aikaiseksi. Ihanat mekot tuli, ja tytöistä on kivaa, kun heillä on samisteluvaatetta myös mummin kanssa (mun anoppi on teettänyt tästä samasta kankaasta isokukkaisena itselleen tunikan). Uskon, että näille mekoille tulee myös käyttöä enemmän kuin niille mustille hautajaismekoille olisi tullut. 

Jemmassa mulla on Lumousta vielä vaaleanpunaisena, vaaleanvihreänä ja tummanvihreänä. Katsotaan, mitä niistä aikanaan mahtaa tulla!

2 kommenttia:

Kommentti päivässä pitää hymyn huulilla!