maanantai 6. maaliskuuta 2017

Harmonisen harmaat kirjoneulesukat

Aluksi muistutus: jos et ole vielä ehtinyt osallistua Neulovillan tai Paapiin lahjakortin arvontaan, niin vielä on pari päivää aikaa!

Mulla oli jouluneuleena simppelit villasukat. Alun perin ajatus oli tehdä erilaisista harmaista/ruskeista/valkoisista 7 veljeksen jämistä kirjoneulesukat, mutta aika pian suunnitelma muuttui ja teinkin sukat kokonaan luonnonvalkoisella ja harmaalla.


Vähän jännitti lankojen riittävyys, kun kumpaakaan lankaa ei ollut kauhean paljon. Mutta onneksi sukkiin menee lopulta lankaa aika vähän :)

 
Tein sukat pikkusiskolleni synttärilahjaksi. Meillä on samankokoinen jalka, joten vaikka kuvassa sukat näyttää mun jaloissa löpöttävän, niin kyllä ne suunnilleen kokoa 37 on. 

Mallineule on mitä yksinkertaisin:
1. krs: Neulo kaikki silmukat pohjavärillä.
2. krs: Neulo molemmilla väreillä vuorollaan 1s  (siis 1 valkoinen, 1 harmaa, 1 valkoinen jne)
3. krs: Neulo taas kaikki silmukat pohjavärillä. 
Näitä kolmea kerrosta neulotaan, mutta aina 3. kerroksen jälkeen vaihdetaan pohjaväri kuvioväriksi ja päin vastoin. 

Nämä sukat olen aloittanut varpaasta ja tehnyt niihin vahvistetun kantapään. Varressa on muutama silmukka lisätty, ettei tule liian kireä, ja lopussa muutama kerros joustinneuletta.


Näistä tuli mun mielestä todella nätit. Yksinkertaista, mutta kaunista. Jossain blogissa olen nähnyt samalla idealla toteutetut riemunkirjavat sukat, ja sellaiset tekisi kyllä mieli tehdä myös. Värikkäitäkin jämiä riittäisi... 


Kirjoneulesukat
Koko: 37
Lanka: Novita 7 veljestä luonnonvalkoinen ja harmaa, yht. 102g
Puikot: 3,5mm
Malli: perussukka varpaista alkaen, vahvistetulla kantapäällä 
 ja yksinkertaisella kirjoneulekuviolla

6 kommenttia:

Kommentti päivässä pitää hymyn huulilla!