sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Ystävänpäiväsukat

Minäkin tein ne ystävänpäiväsukat. Vaikka eiväthän ne ystävänpäiväksi valmistuneet, lähimainkaan. Ja sittenkin kun valmistuivat, niin meni iän kaiken aikaa siihen, että sain aikaiseksi sukat höyryttää ja vielä toinen mokoma, että sain värvättyä tytöt valokuvaajiksi.


Mutta onhan ne nyt hyvänen aina ihanat. Ja kerrankin mulle sopivat, kun kaksista edellisistä (joulukalenterisukat ja syyssukat) on tullut tyttöjen jalkoihin sukat. 

Pohjaväriksi valitsin tummansinisen Nallen ja kuviovärit ohjeen mukaisesti valkoista ja pinkkiä Nallea. Vähän muokkailin ohjetta. Resorin tein eri lailla ja kun en halunnut varsia polviin asti, niin varsien loppupäässä jätin muutaman kuvion pois, samoin kärjissä piti vähän jättää osia pois, ettei tullut liian pitkät.


Tosi paksuthan nämä tietysti on, joten käyttö rajoittuu lähinnä sisätiloihin (mä ostan aina talvikenkäni villasukkavaralla, mutta kirjoneulesukat ovat vähän turhan paksut kenkiin silti). Toisaalta näin ihanat kuviot mielellään saakin olla ihan sisäsukissa, eihän ne sieltä kengistä mihinkään näy.

(Vaikka just nyt alkoi tehdä mieli läpinäkyviä saappaita!)

Muutama virhe sinne jäi, pari, jotka huomasin jo tehdessä, mutten viitsinyt purkaa. Ja yksi kokonainen rivi jäi toisesta sukasta tekemättä, sen huomasin vasta kun sukat olivat olleet jo pari päivää käytössäkin. Mutta ei se haittaa. Ihanat on.


Ystävänpäiväsukat
Koko:  36
Lanka: Novita Nalle, yhteensä 138g
Puikot: 3mm bambuiset sukkapuikot

2 kommenttia:

  1. Kauniit on. Tää malli on tosi kiva, täytyy tehdä toiset joskus eri väreillä kuin millä tein ne ekat. (: Kohtahan sitä aletaan pääsiäissukkiakin jo neulomaan. Pitäis vissiin itelleen varata langat sitä varten, en ole vielä edes katsonut, mitä multa löytyis valmiiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo tämä oli tosi kiva malli. Mä en ole ihan varma, alanko pääsiäissukkien tekoon vai en. Saa nähdä. Voi olla, etten kuitenkaan malta olla tekemättä niitä :)

      Poista

Kommentti päivässä pitää hymyn huulilla!