sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Tavallisesta peitosta persoonalliseksi

Edellisessä postauksessa kerroin, miten tein veljentytölle lahjaksi pehmokirjan. Saatiin tämä pikkuinen myös meidän kummitytöksi. Mä olen ottanut tavaksi tehdä kaikille kummilapsille vauvanpeiton (omille lapsilleni en sitten ole ainuttakaan peittoa tehnyt, kröhöm...). Olin pari pientä peittoa virkannut kummilapsia odottamaan jo muutama vuosi sitten, joten nyt ei tarvinnut kiireellä alkaa virkkailemaan.

Kaivoin siis peiton jemmasta ja totesin, että tämä on kyllä ihan kamalan tylsä!

Mietin erilaisia piristysvaihtoehtoja ja päätin lopulta kirjailla peittoon jotain. Ensin suunnittelin sydämiä ja kukkia, mutta loppujen lopuksi halusin siihen tekstin. 

Tällainen siitä sitten tuli:


Tein kirjoituksen ikään kuin virkkaamalla ketjusilmukoita peiton päälle. Tälle tekniikalle on varmaan joku nimikin, mutta yksinkertaisuudessaan mulla oli siis lankakerä työn alla ja tosiaan koukulla virkkasin peiton päälle ketjusilmukoita.


Ihan hetkessä työ ei valmistunut, mutta tuo virkkailu oli kuitenkin ainakin mulle nopeampaa kuin neulan kanssa kirjominen, ja plussaa oli myös se, että lankaa ei tarvinnut valmiiksi katkaista mihinkään mittaan. 


Tämän kuvan Blogger jostain syystä itsepintaisesti kääntää pystyyn, mutta siitä nyt kuitenkin ehkä hahmottuu, minkä näköistä kirjailu läheltä katsottuna on. En ihmeemmin suunnitellut tekstiä etukäteen, virkkailin vaan menemään sillä mielellä, että saa näyttää aika lailla siltä, miltä nyt mun käsiala näyttäisi kirjoitettunakin.


Siitä tuli söpö. Aika imelä jopa, mutta onneksi vauvoilla saa olla vaikka vähän imelääkin :)

12 kommenttia:

 1. No mutta, pienelle ihmeellehän peitto on tullutkin! Ei minusta yhtään liian imelä, kaunis ajatus kirjoitettu esiin. :)

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä peitosta tuli tosi kiva. :D Löysin tänne käsityöblogit-fb-ryhmän kautta ja selailen vähän, mitä muuta kivaa blogistasi löytyy. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä olen samaa tekniikkaa käyttänyt joskus myös ihan vaatteiden uudistamiseen.

   Poista
 4. Ihana. 💗 Oon nähnyt noita tekstejä ja miettinyt miten ne on tehty. Joskus täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Onpa todella ihana, eikä yhtään imelä. Minun mielestä ihan täydellinen, mutta mä voin ollakkin vähän imelä.
  Mä olen sun blogissa ihan varmasti eka kertaa ja tykkään blogistasi ihan valtavasti. Siksi ajattelin liittyä lukijoiksikin ja liittää sun blogin mun lukulistalleni.
  Oleppas sinäkin rohkea ja lule kylään aurinkokujalle.
  Oikein aurinkoista ja keväistä viikkoa sinulle sinne.
  Täällä ei kyllä valitettavasti sellainen ilma ole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Tulen varmasti vastavierailulle. Mukavaa kevättä myös sinulle!

   Poista

Kommentti päivässä pitää hymyn huulilla!