keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Joululahjat

Menneenäkin jouluna kunnostauduin antamalla aika monta itse tehtyä joululahjaa. Pitsipalloja virkkailin vuoden mittaan opekokouksissa 6 kappaletta, mutta niistä ei ole edes kuvaa, kun eipä niissä nyt ollut mitään uutta kuvattavaa. Neljä palloa lähti lahjoiksi, kaksi jätin kotiin. 

Muut itse tehdyt lahjat olivatkin sitten t-paitoja lapsille. Ostin Eurokankaasta ihanaa beagle-trikoota, josta sain juuri ja juuri tehtyä omille lapsille t-paidat ja lasten vajaan vuoden ikäiselle serkulle pitkähihaisen puseron. Miehen vanhemmilla on beagle, ja lasten serkulla myös, joten pieniä beagle-faneja ovat myös puseroiden saajat.


Lasten serkun puserosta ei tullut otettua kuvaa, tässä siis omille lapsille tehdyt t-paidat. Tein jokaiseen vähän erilaisen pääntien (siis eri tavalla kantatun), jotta erottaisin puserot pyykissä toisistaan. No, arvaahan sen, etten mä muista, mikä niistä on kenenkin, vaikka erotankin... Kirjoitin niihin sitten myös kangastussilla kokonumerot.


Ihan peruspuseroita siis. Kangas on itsessään jo tarpeeksi. Puolitoista metriä kangasta ostin, ja niin tarkkaan meni, että jäljelle jääneistä tilkkusista saa ehkä korkeintaan pienen taskun johonkin vaatteeseen. Hyvin tehokkaasti käytetty siis!


Yksi lasten serkuista sai PaaPiin työkonekankaasta tehdyn puseron. Toisella olalla on nepparit pukemista helpottamaan, vaikkakaan en tiedä, tarvisiko niitä enää 80-senttisessä puserossa olla. Mutta laitoinpa nyt, kun ohjeessa sattui ne olemaan. Tätä kangasta tilasin joskus muistaakseni Kankaiden Yöstä, ja tein siitä silloin meidän Poikaselle t-paidan. Nyt tästä jäi niin pieni jämä, että taidan saada siitä meidän tulevalle vauvalle korkeintaan puolikkaan etukappaleen puseroon.


Vielä lasten yhdet serkkupojat saivat maatila-aiheiset t-paidat synttärilahjoikseen. Ajattelin, että tällainen maatila-aihe (ja traktorit nyt varsinkin!) voisivat olla 4- ja 2-vuotiaiden veljesten sydäntä lähellä, kun maatilalla asustavat. Näihin laitoin kaula-aukkoon eri värisen resorin, niin on helpompi erottaa, kumpi on kumman. Kangas on Eurokankaasta.


Mä tykkään kovasti tehdä tällaisia perusvaatteita kuviollisista kankaista. Valmista tulee nopeaan, ja lopputulos on kiva. Harmi vaan, että kankaat tuppaa nykyään olemaan niin kalliita, että se (ja tietysti myös ihan perinteinen ajan puute) rajoittaa vähän ompelua. Nyt mulla oli Eurokankaan lahjakortti, jolla sain nää Eurokankaasta hankitut kankaat ostettua. Tai no, kyllä mä siis ymmärrän, että kankaat maksaa. Ehkä pitäisi sanoa, että harmi, kun en ole rikkaampi? :D

edit: Onko nää kuvat ihan hirveän harmaita ja tummia? Kirjoitin postauksen alun perin toisella tietokoneella, jonka näytöllä kuvat olivat ihan ok, ja nyt toisella koneella katsoessa ovat ihan hirveän pimeitä ja tunkkaisen harmaita. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää hymyn huulilla!