maanantai 4. joulukuuta 2017

Lisää sukkia

Kesän aikana sain tehtyä parit sukat.

Meidän ekaluokkalainen sai itse valita värit sukkiinsa ja mieltymyksilleen uskollisena valitsi vaaleanpunaista ja pinkkiä. Mun suureksi yllätykseksi hän halusi vielä valkoista kolmanneksi väriksi. 


Päädyin tekemään sukat samalla idealla kuin alkuvuodesta tein valko-harmaat sukat. Tosi kivat sukat näistä tulikin. Tytärkin tykkää, vaikka valittelikin, että tein liian isot. Itse olen sitä mieltä, että mieluummin himpun verran liian isot kuin liian pienet... Ensimmäisen sukat tein itse asiassa melkein valmiiksi, ennen kuin jouduin toteamaan, että liian pieni on tulossa. Tein sitten reilusti isommat, ja nyt ne on vähän reilut. Mutta onneksi lapsen jalka kasvaa, kyllä ne kohta on jo sopivat!

Mä tykkään tästä kuviosta tosi paljon. Joku kerta teen kyllä vielä sellaisen kaikenkirjavat jämäsukat tällä metodilla! 


 Villasukat
koko: n. 34
lanka: Novita Nalle kolmea eri väriä, yhteensä 65g
puikot: 3mm
malli: perussukka simppelillä kuviolla

Itselleni tein myös yhdet sukat. Ostin vuosi sitten kesällä (muistaakseni) Jyväskylässä käydessä Titityystä aivan ihanan näköistä ja tuntuista Holst Garnin Highland-sukkalankaa yhden vyyhdin. Onneksi mulla on pieni jalka, ja sain yhdestä vyyhdistä just sopivasti itselleni nilkkapituiset sukat.


Kuva ei anna ollenkaan oikeutta langan upealle kiillolle ja ihanille väreille. Ja se tuntuukin ihanalta! Toivottavasti osoittautuu myös kestäväksi... Suunnittelin ensin näihin sukkiin jotain pientä palmikkoa toiselle sivulle, mutta se tuntui liian levottomalta, ja päätin sittenkin antaa ihan vaan värin olla pääosassa ja tehdä ihan tavalliset sukat ilman mitään jännittävää.

Ainut harmillinen asia on se, että tätä lankaa ei ole mulla enempää. Tai itse asiassa on, ostin loppukesästä toisen vyyhdin vihreää. Mutta jos en yrittäisi nyt olla tiukkana itselleni näissä erilaisten materiaalien hankkimisasioissa, niin ostaisin kyllä tätä vyyhtikaupalla. Niin ihania värejä!


Sukat
koko: 37
lanka: Holst Garn Highland, väri catkin, menekki 50g 
puikot: 2,5mm
malli: perussukka kärjestä alkaen tiimalasikantapäällä

1 kommentti:

  1. Kauniita sukkia. :) Mie tein noiden vaaleanpunaisten idealla keväällä miesten sukat, joihin yhdistelin kaikkia vihreitä jämäkeriä, mitä multa löytyi. Niistä tuli tosi kivat. On kyllä aina yhtä toimiva malli!

    VastaaPoista

Kommentti päivässä pitää hymyn huulilla!