Mä olen usein vähän myöhäisherännäinen. Niin näiden valopallojenkin kanssa. Toissasyksynä kylä havahduin siihen, että virkattuja pitsipalloja oli blogissa jos toisessakin, mutta kuvittelin niiden olevan kovin suuritöisiä, ja oli siinä joulun alla kyllä aivan riittävästi tekemistä muutenkin.
Silloin jo päätin, että ensi jouluksi sitten.
Järkevämpi olisi aloittanut niiden pallojen virkkaamisen vaikka heti tammikuussa. Mä aloitin joulukuun alussa. Tavoitteena tehdä kolme palloa lahjaksi ja mielellään vielä yksi tai kaksi meille kotiinkin.

IMG_6795.jpg

Vähän yllätyin siitä, että ehdin! Kolme palloa lähti lahjoiksi ja parina viimeisenä työpäivänä annoin oppilaiden pelailla lautapelejä ja tehdä pulmatehtäviä (loogisen ajattelua harjoitusta nimittäin!) ja itse virkkailin vielä kaksi palloa meille kotiin.

Pallot on tehty Neanomia-blogin loistavalla ohjeella (kiitos siitä!) ja vaikka ovat aivan eri kokoisia, niin kyllä ne on samalla langalla (kalastajanlanka) ja koukulla (oliskohan ollu 3mm? En muista enää) tehty. Niin se virkkauskäsiala vaihteli. Myös viimeiset kaksi palloa, jotka eivät näihin kuviin ehtineet, olivat keskenään aivan eri kokoiset. Mutta niistä kyllä toiseen tein vähän virheitä, kun ulkomuistista virkkasin (ja sitten tein samat virheet myös vastakappaleeseen), eli se selittää vähän niiden keskinäistä kokoeroa.

IMG_6803.jpg

Ne on kertakaikkisen kauniita, sekä valoilla että ilman. Lahjaksi menneisiin laitoin mukaan Prismasta ostetun pienen paristokäyttöisen valosarjan. Itsellekin valosarjat tuli hankittua, mutta lopulta päädyin kuitenkin ripustamaan pallot ilman valoja verhotangosta roikkumaan. Kauniit ovat niinkin.

Ensi jouluksi virkkaan kyllä näitä lisää. Vaikka sitten joulukuussa vasta :)