Sain muutama viikko sitten viettää viikonlopun yksikseni. Taas kerran olin kuvitellut ehtiväni tekemään vaikka mitä, ja taas kerran kävi niin, että suurin osa asioista jäi tekemättä, kun ei vaan jaksanut.

Pikkuisen sentään sain ompelupinoa pienemmäksi.

IMG_6379.jpg

Tein toiselle kummipojista puseron synttärilahjaksi. Pusero on samanlainen kuin omalle pojalle keväällä ommeltu, mutta isompaa kokoa ja vähän järkevämmän kokoisella kaula-aukolla. Tämä on siis kokoa 110cm. Nyt sainkin kankaan aika lailla käytettyä, jonkun pienen pipon taitaa loppupalasta enää saada.

IMG_6384.jpg

Hamekangaspohdinnan lopputuloksen näette yllä. Ihan kiva. Ainoastaan vähän liian pieni :D Tämän kanssa kävi niin, että leikkasin yhden suosikkihameen mukaan, mutta en tajunnut, että se hame on aivan erilaista materiaalia ja vuoritettukin. Tämä on nyt vähän sellainen makkarankuorihame, että en tiedä, olisiko viisautta suosiolla antaa jollekin mua pienemmälle. Tuskin mä tästä kauheasti kutistun...

IMG_6386.jpg

Yhden kesämekonkin tein. Tämä on parin vuoden takainen maksimekko kierrätettynä. Tarkoitus oli kokeilla, onnistunko tällä kertaa tekemään itselleni sopivan kokoisen mekon tällä mallilla (ja omasta päästä tehdyillä kaavoilla), ettei tule taas vahingossa lapselle mekkoa. Tällä kertaa tuli vähän liiankin leveä yläosasta, mutta siihen ongelmaan auttoi tietysti kaventaminen, ja lopputulos on oikein sopiva. Ei vaan enää oikein ole ollut tälle sopivia kelejä, mutta mitäpä tuosta. Pääasia, että ensi kesää varten on kelpo kaava nyt olemassa.

IMG_6387.jpg

Kuvia hameesta tai mekosta päällä ei ole, koska ei ole. :D